Jokaiselle on paikkansa

Jenni Haukio vieraili Ruskiksella ja Vamlasissa

Tiistaina 16.12.2014 saimme vieraaksemme Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion. Rouva Haukio on Ruskiksen ja Vamlasin 125-vuotisjuhlavuoden suojelija ja tuli tutustumaan kunkin organisaation toimintaan Ruskeasuolla ja Lauttasaaressa.

Vierailun aikana esittelimme lapsen ja nuoren koulunkäyntiin ja itsenäistymiseen, työelämään liittyviä asioita, jotka ruskislaisia oppilaita ja Vamlasin nuoria puhuttivat. Lapset ja nuoret pääsivät itse kertomaan opiskelustaan ja keskustelemaan rouva Haukion kanssa, mikä oli kaikille iso ja merkityksellinen asia.

Rouva Haukio tutustui myös Ruskiksen musiikkiluokkaan, jossa hyödynnetään iPadeja oppilaiden musiikinopetuksessa ja musiikin tuottamisessa.

Vamlasin opiskelija-asuntolassa Lauttasaaressa Tasavallan presidentin puoliso keskusteli asuntolassa asuvien nuorten kanssa sekä vieraili heidän asunnoissaan. Lahjakkaiden nuorten osaaminen liiketaloudesta maajoukkuetason vammaisurheiluun sekä lastenkirjan tuottamisesta yksityisyrittäjyyteen nousi esille ja maailman ainut katsetta seuraava avustajakoira herätti suurta kiinnostusta.

Rouva Haukio aloitti vierailunsta Ruskikselta, jossa hän tapasi rehtori Leena Airaksisen ja toiminnanjohtaja Pauliina Lampisen

Rouva Haukio aloitti vierailunsa Ruskikselta, jossa hän tapasi rehtori Leena Airaksisen ja toiminnanjohtaja Pauliina Lampisen.

JHaukio_musiikkiluokka2_IMG_3400

Musiikkiluokassa esiteltiin, miten iPadeja voidaan hyödyntää apuvälineenä musiikin soittamisessa.

JHaukio_Vamlas_IMG_3484

Vamlasin opiskelija-asuntolassa rouva Haukio vieraili opiskelijoiden kotona.