Jokaiselle on paikkansa

Vahvasti musisoiden ja kevyesti tanssien Musiikkitalon Juhlagaalassa

Kiitokset kaikille juhlavieraille ja esiintyjille, jotka teitte 125-vuotisjuhlagaalastamme sunnuntaina 16.11. Musiikkitalossa ikimuistettavan!

Iltapäivämme alkoi konsertilla intiimissä Black Boxissa, jossa pääsimme Vamlasin ja Ruskiksen historiaa valottavalle aikamatkalle 1800-luvulta tähän päivään. Suomen eturivin muusikot Pepe Willberg, Pave Maijanen, Jussi Raittinen sekä Cellophane Flowers ja Lentävä Pyörätuoli –orkesteri tulkitsivat vahvasti tunnetuimpia ikivihreitä ja uusimpia kappaleitaan.

Juhlagaala 16.11.2014 Helsingissä, Musiikkitalossa

Juhlagaala koostuu konsertista ja tanssiaisista. Koko perheen tapahtumassa esiintyvät sekä vammaiset että ei-vammaiset muusikot rinta rinnan. Illassa laulavat muun muassa Pepe Willberg, Pave Maijanen, Emma Salokoski ja konserttia juontava Jussi Raittinen. Housebändinä toimii tuttu Cellophane Flowers / Lentävä Pyörätuoli – orkesteri.

Eläintarhan urheilukisat 4.9. klo 9-13

Ruskeasuon koulun oppilaiden urheilutapahtuma eli Eläintarhan kentällä järjestettävät Eltsun kisat kestävät koko torstaipäivän. Urheilijoita kisassa tulee siivittämään marssimusiikkia soittava Espoon puhallinorkesteri, Ruskeasuon koululla aikoinaan työskennellyt kansanedustaja Paavo Arhinmäki sekä paralympiavoittaja ja maailmanennätysmies Toni Piispanen.

Ruskiksen syyskirppis 30.8. klo 10-14

Pian koulun alettua elokuussa starttaa jo perinteeksi muodostunut Ruskiksen syyskirppis, jossa kerätään varoja opiskelunsa päättävien yhteistä Rodoksen matkaa varten. Päivää Ruskeasuon koululla vauhdittaa koulun oman Cellophane Flowers / Lentävä Pyörätuoli -orkesteri ja soppatykki porisee tuttuun tapaan kuumana.

Vuoden Vera ja AGORA

Vuoden Vera -palkinto ja juhlapaneeli järjestetään 11.4. yhdessä Helsingin yliopiston Kasvatuksen ja koulutuksen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tutkimuskeskus AGORAn avajaistilaisuuden kanssa. AGORAn avajaiset klo 11.15 alkaen, Vuoden Vera palkinto ja paneeli klo 14 alkaen.

Ehdota Vuoden Veraa!

Vuoden Vera –tunnustuspalkinto jaetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt merkittävästi vammaisten lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. Kyseessä voi olla teko tai käytäntö, uusi innovaatio tai uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia avaava toiminta. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Palkinnonjakotilaisuuden yhteydessä 11.4. järjestetään juhlapaneeli Helsingin yliopiston kanssa. Ehdotukset 21.3. mennessä.

Ehdota palkinnonsaajaa!